Celebbrities Photomagazine | Log In | Sign Up

Ποιοί ήμαστε

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012







Αυτό που μας κρατάει στην φωτογραφία, αυτό που μας κρατάει στην Τέχνη, είναι η διαδικασία. Η χαρά της διαδικασίας και όχι τόσο του αποτελέσματος ή οποιουδήποτε στόχου. – Πλάτων Ριβέλλης

Η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον κάποιον ανθρώπων για την φωτογραφική τέχνη, αποτέλεσε το κίνητρο για τον Σύλλογο ‘’Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου’’ της δημιουργίας ενός νέου τμήματος, που θα έχει ως στόχο την διάχυση της γνώσης που συνδέεται με την φωτογραφία.
Ο Σύλλογος ο οποίος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όπου κατέχει στο ενεργητικό του, εκτός από το νεοσύστατο τμήμα Φωτογραφίας  και τμήματα με τις εξής δραστηριότητες : Παραδοσιακός Χορός, Τραγούδι και Θέατρο.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η δράση της φωτογραφικής Ομάδας Art8 κάπου στις αρχές Οκτώβρη 2012 με ολιγομελή πυρήνα από ερασιτέχνες αλλά παθιασμένους φωτογράφους με σκοπό :
- Την προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το γνωστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των μελών.
- Την διεύρυνση του κύκλου των φίλων της φωτογραφίας, ανεξαρτήτου ηλικίας με την προσέλκυση νέων μελών μέσα από την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της.
- Την δημιουργία εκδηλώσεων φωτογραφικού ενδιαφέροντος, σκοπεύοντας να φέρει σε επαφή και την τοπική κοινωνία με την συναρπαστική τέχνη της φωτογραφίας καθώς και την προβολή της πόλης μέσα από αυτές.
Οι συναντήσεις της ομάδας διεξάγονται κάθε εβδομάδα στο στέκι του συλλόγου και κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και αναφορές στο έργο  σημαντικών φωτογράφων μέσο προβολών.
Επίσης η ομάδα διοργανώνει τακτικές φωτογραφικές εξορμήσεις εντός και εκτός πόλεως στα πλαίσια της πρακτική εξάσκησης, καθώς και συναντήσεις με φωτογραφικές λέσχες, ομάδες, συλλόγους άλλων περιοχών.
  Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τρίτη & Πέμπτη ώρα: 21:00 μμ. στην αίθουσα του 
           Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο  επί της οδού Γαλάνη 4 (Ηρώων Πολυτεχνείου).

1 σχόλιο:

MK είπε...

Καλησπέρα στην ομάδα Art8!
Θέλουμε να σας στείλουμε την περιγραφή του νέου σεμιναρίου της Μάρως Κουρή με θέμα "Φωτορεπορτάζ στην πόλη. Καταγράφοντας με εικόνα και λόγο", αλλά δεν βρίσκουμε τον τρόπο! Αν μπορείτε στείλτε μας ένα email στη διεύθυνση marokouri2@gmail.com

Πρόκειται για ένα τριήμερο workshop 14 (τουλάχιστον) ωρών, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν από την εμπειρία της Μάρως, που φωτογραφίζει εδώ και 25 χρόνια για την κοινωνική δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο, και να περιηγηθούν μαζί της στην πόλη για να αφηγηθούν με φωτογραφίες και κείμενο τις ιστορίες των ανθρώπων και του τόπου.

Το workshop θα μπορούσε να συνδυαστεί και με την παρουσίαση ενός έργου της Μάρως για τους φίλους της ομάδας σας, όπως το "Από το Αιγαίο στο Βερολίνο" που αποτυπώνει το ταξίδι του Άσεμ, ενός 20χρονου Σύρου πρόσφυγα με αναπηρία από τα νερά του Αιγαίου στο Βερολίνο, ή τις "Γυναίκες του Κόσμου" από τα ταξίδια της Μάρως σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση εκ μέρους της Μάρως Κουρή,
Κατερίνα Τσικαλάκη


Μάρω Κουρή
Φωτορεπόρτερ

Βοσπόρου 36, 10444. Αθήνα

Κινητό : 6977296831

Γραφείο: 2105126290

www.marokouri.com

www.facebook.com/MaroKouri

www.youtube.com/MaroKouri

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2012 Art 8 | Template Design by Favorite Blogger Templates & Blogger Tips and Tricks